Varatun_3

31 arkitektkontor ønsket å delta i plan- og designkonkurransen for Varatunparken.

09.02.2016 09:03

 Den gamle bossplassen på Varatun, kan bli inntil 1000 nye boliger, offentlige bygg, idrettsfasiliteter og rekreasjonsarealer.
Nå kan Varatunparken bli et nytt gigantisk utbyggingsområde. En stor andel, kanskje så mye som halvparten av boligene, vil inngå i kommunens strategi om å tilby rimelige tomter og husbankfinansierte boliger. Området er sentrumsnært, ligger nær sentrale ferdselsårer og nær Busway 2020, som vil ligge der når de første boligeierne flytter inn i Varatunparken.

31 arkitektkontor ønsket å delta i plan- og designkonkurransen for dette området. Tre utvalgte team ble invitert til å levere forslag, sier daglig leder i Sandnes tomteselskap, Torgeir Ravndal til Aftenbladet. Nå kan Varatunparken bli et nytt gigantisk utbyggingsområde. En stor andel, kanskje så mye som halvparten av boligene, vil inngå i kommunens strategi om å tilby rimelige tomter og husbankfinansierte boliger.

Flere byggefirma inviteres

Det er ikke tatt stilling til boligtyper, størrelse og detaljer. Et eget selskap stiftes med tanke på selve byggingen, der 3-4 store byggefirma inviteres til å være med. Tomteselskapet skal selv eie og utvikle 40-50 prosent.
- Jo flere aktører, desto rimeligere boliger, sier Ravndal.
Byggestart blir tidligst i 2020 og de første kan flytte inn to år seinere.
I sommer opererte tomteselskapet med 926 boliger i området. Nå er dette tallet mindre presist. I konkurransedokumentene står det mellom 900 og 1000 boliger. Under presentasjonen opererte tomteselskapet med mellom 750 og 900 boliger.

Både nytt fotballstadion, svømmehall og park har tidligere vært blant forslagene for etterbruk av området der den gamle søppelfyllingen ligger. Den ble nedlagt i 1990.

Bydelsutvalget har tidligere gitt uttrykk for at dette er en ypperlig sjanse til å revitalisere en tomt som ligger der til ingen nytte.
I den offentlige delen kan både barnehager og skole være aktuell.

Les hele artikkelen på www.aftenbladet.no (ekstern link)

Foto: Pål Christensen

PDF 
Sandnes tomteselskap, Sandnes kommune, Aftenbladet.no

SISTE 5 SAKER

Det syder i Sandnes

Det syder i Sandnes

– Flytt hit, bli millionær!

– Flytt hit, bli millionær!

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr