Nettside_-02
FINN PLASSEN TIL DRØMMENE DINE ISANDNES
 
Når Dagens Næringsliv skal kåre landets mest fremgangsrike bedrifter, er det i samarbeid med Sandneslauget, Sandnes kommune og Den gule banken, Sandnes Sparebank. Vi er stolte over å være nasjonale hovedsamarbeidspartnere for Gaselle-kåringen og håper med dette å bidra til at Sandnes er et spennende alternativ for aktører som skal etablere seg i vår region. 

I Sandnes er det god plass til enda flere bedrifter med pågangsmot og tro på framtiden.

 
DN_GASELLE_logo_black

Gaseller – Norges raskest voksende bedrifter


Dagens Næringsliv har siden 2003 kåret årets gasellevinnere fra listen over virksomheter som kvalifiserer til å bli gaseller. Det kårers vinnere i fem regioner, hvor disse samtidig konkurrerer om utmerkelsen "årets gasellebedrift" eller "årets gaselle".

Kriterier for gasellebedrifter: 
  • Levert godkjente regnskaper
  • Minst doblet omsetningen over fire år
  • Omsetning på over en million kroner første år
  • Positivt samlet driftsreultat
  • Unngått negativ vekst
  • Vært aksjeselskap
Det syder i Sandnes
Det syder i Sandnes
01.02.2024
Det er ikke tilfeldig at Sandnes har uvanlig mange Gaselle-bedrifter. Stedet der fjell og fjord møter hav, har vokst frem som en unik møteplass for innovasjon, kompetanse og samarbeid.
– Flytt hit, bli millionær!
– Flytt hit, bli millionær!
05.12.2023
Fra sitt hovedkontor i Sandnes har en av Norges mest effektive boligbyggere fulgt en konsekvent strategi uansett om økonomien peker opp- eller nedover: «Vi bygger – uansett». Nå har de et klart budskap til én spesifikk gruppe: Flytt hit og bli millionær.
Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess
Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess
01.11.2023
Visste du at Sandnes har en rik industri- og møllehistorie? Den eneste gjenværende operative møllen i byen har bearbeidet korn i over 175 år. Nå satser familiebedriften bak på et globalt mølleeventyr.
Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk
Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk
26.02.2023
Da rørleggeren fra Flekkefjord etablerte seg i Sandnes, ante han ikke at en krise nesten skulle knekke selskapet, eller at selskapet nesten 80 år etter oppstarten skulle omsette for cirka 1,5 milliarder kroner i året.
Fra hobbyprosjekt til veksteventyr
Fra hobbyprosjekt til veksteventyr
06.01.2023
I denne familiebedriften øker både omsetning og antall ansatte i rekordfart. Motbakker løses gjerne med gode diskusjoner og litt rødvin.
Porselen i verdensklasse
Porselen i verdensklasse
24.11.2022
Den eneste gjenværende fullskala porselensprodusenten i Norden forener kvalitet og design. På kundelisten står alt fra Michelin-restauranter til sykehus, kantiner og fengsler.
Verdensledende overblikk
Verdensledende overblikk
04.11.2022
Med smarte droner kartlegger de forurensning til havs, inspiserer broer i ulendt terreng og frakter varer til og fra offshore-installasjoner. På åtte år har Nordic Unmanned gått fra null til over 100 millioner i årlig omsetning.
Innovation Dock
Innovation Dock
23.03.2022
To måneder før pandemien brøt ut signerte de leiekontrakten til helt nye kontorlokaler i Sandnes sentrum. Ved åpningen ni måneder senere var de fullbooket. Nå står utvidelse for tur.
Kokkekunstnerne
Kokkekunstnerne
02.03.2022
Syv av 19 norske medaljer i det internasjonale kokkemesterskapet Bocuse d’Or er tatt av kokker som bor i eller er fra Sandnes. Om noen uker skal nok en Sandnes-kokk representere Norge i den prestisjetunge konkurransen.
Griseviktig forskning
Griseviktig forskning
20.12.2021
De skal både redde menneskeliv og bedre dyrehelse. Ved dette senteret i Sandnes driver de med forskning ingen i Norge har gjort før dem.
FRA TRADISJON TIL TREND
FRA TRADISJON TIL TREND
16.11.2021
Like utenfor Sandnes sentrum ligger en bedrift som klarer noe få andre i Skandinavia gjør – drive fabrikkproduksjon med dundrende overskudd, og i tillegg skape nye trender i motebildet.
Samarbeidet fortsetter!
Samarbeidet fortsetter!
08.11.2021
Sandneslauget, Sandnes kommune og Sandnes Sparebank fortsetter som hovedsamarbeidspartnere til Gaselle-kåringen!
DRØMMER, SUKSESSER - OG GRØNNE TAK
DRØMMER, SUKSESSER - OG GRØNNE TAK
23.11.2020
I Sandnes gror det drømmer, suksesser – og grønne tak. Få tips til hvordan du leder en bedrift i vekstfase og bli bedre kjent med Sandnes i Gaselle-episode 2 «Lederen»
3 bedrifter om Sandnes
3 bedrifter om Sandnes
15.11.2020 17:00
Det går an å si mye om Sandnes som næringsadresse, men enda bedre er det å sjekke inn hos noen av bedriftene som holder til her. Vi tok en prat med Skjæveland Gruppen, Sandnes Garn og Sandnes Sparebank.
500 meter særpreg
500 meter særpreg
01.11.2020 17:00
Du vet når du drar på ferie og vil oppsøke områder med egenart der du kan finne litt annerledes butikker og opplevelser? «Look no further», som de sier i utlandet. Velkommen til Langgata – i Sandnes.
Nytt sentrum til glede for mange
Nytt sentrum til glede for mange
30.10.2020 08:00
Sandnes sentrum er blitt større, mer velfungerende og levende med nye møteplasser og god infrastruktur. – Sandnes er en by med unike muligheter, sier Nils-Henrik Stokke i Innovation Dock, som nå etablerer seg i byen.
Utendørs svømmebasseng i gjestehavnen
Utendørs svømmebasseng i gjestehavnen
28.10.2020 10:00
Utendørs svømming midtvinters – uten å fryse? Det kan bli en realitet i Sandnes, der et oppvarmet ferskvannsbasseng i gjestehavnen planlegges å stå klart våren 2022.
Derfor samarbeider vi med Gaselle-kåringen 2020
Derfor samarbeider vi med Gaselle-kåringen 2020
25.10.2020 15:00
Når Dagens Næringsliv skal kåre landets mest fremgangsrike bedrifter i det helt spesielle året 2020, er det i samarbeid med Sandneslauget, Sandnes Sparebank og Sandnes kommune.