Nettside_-01
finn plassen til drømmene dine i sandnes
Nye kontorlokaler – eller et helt kontorbygg? En ny jobb? Eller kanskje en ny plass å bo? Sandnes har plass til flere ideer og drømmer, vanlige folk – og verdensmestere.
I det nye rådhuset. I den nye stadion. I det nye rulleskianlegget. I de nye butikkene. I de nye næringsbyggene. I de nye boligene. I de nye bydelene. Her skal vi skape et inspirerende Sandnes, en by hvor mennesker vil møte hverandre, jobbe og bo.
AKTUELT
Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess
Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess
01.11.2023
Visste du at Sandnes har en rik industri- og møllehistorie? Den eneste gjenværende operative møllen i byen har bearbeidet korn i over 175 år. Nå satser familiebedriften bak på et globalt mølleeventyr.
Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk
Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk
26.02.2023
Da rørleggeren fra Flekkefjord etablerte seg i Sandnes, ante han ikke at en krise nesten skulle knekke selskapet, eller at selskapet nesten 80 år etter oppstarten skulle omsette for cirka 1,5 milliarder kroner i året.
Fra hobbyprosjekt til veksteventyr
Fra hobbyprosjekt til veksteventyr
06.01.2023
I denne familiebedriften øker både omsetning og antall ansatte i rekordfart. Motbakker løses gjerne med gode diskusjoner og litt rødvin.

Velkommen til Sandnes!

 

Bedrifter i vekst, nyetableringer og god plass skaper en by i rivende utvikling. 

Sandnes er mulighetenes by og i ferd med å bli et nytt regionalt tyngdepunkt.


Sandnes er en by i rivende utvikling hvor både private og offentlige aktører samarbeider om konkrete planer for en bærekraftig modernisering og transformasjon av sentrumsområdet. Innovation Dock og Nordic Unmanned er eksempler på innovasjon- og vekstmiljø som utvikler seg på bryggekanten i Havneparken – den tidligere havnen som er i ferd med å bli transformert til næring og boliger. Nå skal også industriområdet midt i sentrum hvor Øglænd og senere Warner holdt til, omreguleres til nye bolig- og næringsarealer.
 
I sentrum planlegges det for nærmere 15.000 nye arbeidsplasser samtidig som det i hele kommunen er lagt til rette for 10.000 nye boliger fram mot 2040. 
Her er kort avstand til både Forus næringsområde, flyplass og regionhovedstaden Stavanger.

Sandnes sentrum er et kollektivt og trafikalt knutepunkt på Nord-Jæren. I sentrum er det korte avstander til kjøpesenter, kulturhus og et allsidig restauranttilbud. I 2021 åpnet Rutenparken som er blitt byens nye utendørs storstue. I nærheten ligger det nye rådhuset som åpnet i januar 2019.


Sandnes er en attraktiv by å arbeide, bo og leve i. Her er mange muligheter - grip dem!
 
hva skjer isandnes
Hva skjer i sandnes?
"Sandnes kommune ønsker aktive, engasjerte og selvstendige medarbeidere. Ledere som involverer, utfordrer og støtter. Når medarbeiderne våre trives, gjør de en enda bedre jobb for vekstkommunens innbyggere."
- Kommunedirektør Bodil Sivertsen i Sandnes kommune. 
"Det er vi som bygger Sandnes"
Sandnes Kommune
Øster Hus
Sparebank 1
Den gule banken, Sandnes Sparebank
Masiv
Axelar
Multiconsult
Sig. Halvorsen
Sparebank Vest
Elveparken
Skjæveland Gruppen