osterhus-njaal

200 nye boliger fra Østerhus

17.10.2016 12:02

 September 2015 solgte Øster Hus boliger for 36 millionar. Aldri før har salgstalet for denne måneden vært lavere. I 2016 viser tallene 100 millioner for samme måned, ifølge konsernsjef Njål Østerhus.
Foto: Pål Christensen

Østerhus tror den tøffe tiden er over og er klar for å bygge 222 rekkehusm leiligheter og eneboliger i 10 forskjellige byggefelt fra Bryne i sør til Randaberg i nord.

På hvert av de utvalgte byggefelte skal det komme 20 nye bosteder. Før byggestart er ingen lagt ut for salg. Dermed er også risikoen forholdsvis stor.

– I verste fall kan vi måtte vente i to år før vi for solgt, men den risikoen er vi villig til å ta. Når vi valgte å bestille så mange oppdrag, ga dette oss en bedre pris på graving, støping osv. Når vi gjør det slik sikrer vi dessuten arbeid til våre tømrere som får en rasjonell produksjon gjennom vinteren på byggeplassene.

Tradisjon for å gå imot størmmen
Christian Dreyer, direktør i Eiendom Norge, sier Øster Hus skiller seg fra de andre ved at de satser i nedgangstider.

– Øster Hus har vært på offensiven gjennom hele denne nedgangsperioden. De gikk motstrøms også under finanskrisen, og var da kalre når markedet snudde. Mange andre venter nok på bedre tider før de setter igang større prosjekter, sier Dreyer.

Da byggebransjen var inne i en tung tid i 2013, uttalte Østerhus til Aftenbaldet at omsettingen skulle økes med 600 millioner og før vinteren skulle 170 grunnmurer støpes.

– Vi gjorde akkurat det samme under finanskrisen høsten 2008 og vinteren 2009. For å unngå permitteringer bygde vi mange boliger som ikke var solgt. Da markedet snudde sommeren 2009, hadde vi boliger klar som folk nærmest kunne flytte rett inn i, sa Østerhus den gang.

Kilde: Aftenbladet.no

Les hele artikkelen på Aftenbladet.no (krever abonnement)
 
Øster Hus, Aftenbladet.no

SISTE 5 SAKER

Det syder i Sandnes

Det syder i Sandnes

– Flytt hit, bli millionær!

– Flytt hit, bli millionær!

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr