Langgt52

Blåser liv i forfallen tomt

31.03.2017 11:19

 Etter mange års forfall og forslumming skal det endelig bli nytt liv i den falleferdige tomten i Langgata 90-92. JM Norge planlegger bygging av 52 nye leiligheter

Foto: JM Byggholt  /  Foto: Trond Eirik Olsen

– Vi har søkt om rammetillatelse og håper å kunne starte bygging i løpet av året. Planen er å starte opp salget umiddelbart etter at de nødvendige tillatelsene er gitt. Dette er noe vi vil komme i gang med raskest mulig, sier prosjektsjef Bjørn Helge Bore hos JM Norge.

Går det slik Bore og distriktssjef Espen Opsanger i JM Norge håper vil de 52 planlagte leilighetene, fordelt på tre blokker i fem-seks etasjer, stå ferdige på den forfalne tomten mot slutten av 2019. Ifølge Opsanger blir det snakk om leiligheter som vil ha en snittstørrelse på rundt 70 kvadratmeter.

– Det blir større leiligheter og noen mindre leiligheter i uilke prisklasser. De sistnevnte blir rimelige leiligheter beregnet på førstegangskjøpere. Vi snakker totalt om et område på 3600 kvadratmeter som vil få en flott transformasjon, sier Bore.

Skrinlagte prosjekt
JM Norge kjøpte tomten allerede i 2010, men ulike utfordringer med grunnforhold og politisk motvilje i forhold til rammebetingelser omkring høyde på bygg, har gjort at tidligere prosjekt ikke har vært realiserbare. JM Norge har eksempelvis tidligere hatt planer om å bygge over 200 leiligheter i området. Disse planene, som også inkluderte den gamle turnhallen på andre siden av gaten, ble skrinlagt av overnevnte grunner.

– Vi har nå gjort det beste ut fra de forutsetningene som finnes, og med tanke på nærheten til sentrum bør dette bli ettertraktede leiligheter, sier Opsanger.

langgt52a

Føler ansvar
Tidligere har den forfalne tomten nord i Langgata rommet både bilverksted, Statoil-stasjon og videobutikk. Her har også vært drosjestasjon. I dag minner tomten, som en gang var full av liv og aktivitet, mest om et slumområde. Innenfor inngjerdingen er betongblokker og stillaser det eneste som minner om liv.

– Dette er et prosjekt vi ikke regner med å tjene noe særlig på, men vi føler ansvar for området. Tomten er svært skjemmende for beboere og andre som ferdes her, og det er trist at dette har blitt stående uten liv så lenge, men vi må ha en viss økonomi i prosjektene for å starte opp, sier han og fortsetter:

– Utfordringen, både teknisk med tanke på vanskelig grunnforhold, og økonomisk i forhold til hvordan vi får bygge, har vært store. Nå håper vi at det nye prosjektet kan være med på å gi et etterlengtet løft til den nordlige delen av Langgata og forhåpentligvis legge grunn for økt aktivitet.

Tror på snarlig oppstart
Fagleder sentrum Ole Tonning i Sandnes kommune har god tro på at byggeprosjektet kan komme i gang i løpet av året.

– Det er noen mindre problemer knyttet til rent tekniske forhold, men dette er ting som bør kunne la seg løse. Får vi til en løsning uten at det oppstår uventede problemer, som berører viktige rammebetingelser, vil det heller ikke bli nødvendig med noen ny politiske behandling av byggesøknaden. Det betyr at vi kan komme raskt i gang. For kommunen er det viktig at det skjer ting i dette området, sier han.

Kilde: Sandnesposten.no

Les hele artikkelen på Sandnesposten.no (krever abonnement)
Sandnes kommune, Sandnesposten

SISTE 5 SAKER

Det syder i Sandnes

Det syder i Sandnes

– Flytt hit, bli millionær!

– Flytt hit, bli millionær!

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr