shutterstock_413317366

Boligmarkedet på vei opp i regionen

06.04.2017 10:02

 Meglerne er enige, Boligmarkedet er på rett vei igjen. Statistikkene viser en oppgang i boligprisen tredje måneden på rad.
I mars kom helt ferske tall fra Eiendom Norges månedlige boligprisstatistikk. Statistikken sier ikke noe om situasjonen i Sandnes spesielt, men viser at boligmarkedet i Stavanger steg med 0,3 prosent i mars 2017. I resten av landet var stigningen 0,7 prosent.

– Markedet har snudd. De tre til fire siste månedene har vist en positiv utvikling. Vi er på rett vei igjen. Vi ser det ikke minst på omløpshastigheten, og at vi har flere på visning, sier Rune Larsen ved Eie Eiendomsmegling i Sandnes.

110 boligsalg i Sandnes
For å kunne si noe om boligmarkedet i Sandnes henter Rune Larsen ut tall fra databasen Eiendomsverdi.

Herfra oppsummerer han:
Omløpshastigheten for eneboliger, altså eneboliger solgt på antall dager, var 39 dager i Sandnes siste måneden. Av disse gikk 27 prosent over prisantydning.

– Bare siste måneden her i Sandnes er det solgt 110 boenheter, snitthastigheten på salg for alle typer boliger i Sandnes er 60 dager, sier Larsen.

Han legger til at det riktignok er tregere enn resten av landet, men at det allikevel er mye bedre enn det var for eksempel for ett år siden.

Men obs: Boligprisstatistikken i mars og april må alltid sees i sammenheng med påskeferien. I 2016 falt påsken i sin helhet i mars måned.

Gjennomsnittspriser?
Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå kroner 3.153.120, ifølge den månedlige boligprisstatistikken.
– 3.330.213 kroner er snittprisen på bolig i Sandnes, det er med utgangspunkt i de 110 boligene som ble omsatt i Sandnes siste måneden, ifølge Rune Larsen.

Statistikken er ikke en totaltelling over solgte boliger, men baserer seg på salg av formidlet av meglere og annonsert via finn.no. Kilde: Eiendom Norge.

Les hele saken på aftenbladet.no (krever abonnement)
 
Sandnes kommune, Aftenbladet.no

SISTE 5 SAKER

Det syder i Sandnes

Det syder i Sandnes

– Flytt hit, bli millionær!

– Flytt hit, bli millionær!

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr