ovalen2

Dette kan bli byens dyreste leiligheter

04.02.2017 11:38

 år utbyggerne det som de vil, kan dette signalbygget i Havneparken stå klart om bare to år. De har allerede sikret seg en kjøper til en toppleilighet til 20 millioner.
Foto: Link arkitektur   |  Foto: Tron Erik Oslen / Sandnesposten

Når signalbygget Ovalen står ferdig i 2019 blir det også et stort steg i den videre transformeringen av Havneparken. Eiendomsselskapet Base Property presenterer nå sammen med Ineo Eiendom planene for et bygg på i alt 11.400 kvadratmeter. I alt 6900 kvadratmeter av bygget skal romme 55 leiligheter mens det blir rundt 4000-5000 kvadratmeter med næringsareal på grunnplanet. Det skal også lages et parkområde i tilknytning til bygget.

Ovalen, som blir på sju etasjer vil bli liggende på den såkalte A6-tomten i Havneparken, like ved Havnespeilet, bygget hvor Sandnes Sparebank holder til

– Vi planlegger oppstart av arbeidet til høsten. Det gjenstår ennå noen formaliteter og godkjenninger før den endelige godkjenningen er på plass, men vi regner med å få alt klart i god tid i forhold til videre framdrift og tidsplan, sier prosjektansvarlig Odd-Are Njå i Base Property.

ovalen-base-olav


Høye priser

Leilighetene, som vil få både sjøutsikt mot Gandsfjorden og solvent terrasse på den andre siden, vil variere i størrelsesorden fra 80 til 250 kvadratmeter. Hovedtyngden vil ligge på leiligheter i kategorien 100-120 kvadratmeter og prisene vil være i øvre del av prissjiktet.

– Jeg regner med at vi snakker om rundt fire millioner kroner for de minste leilighetene og en del høyere for de største, sier eiendomsmegler Olav Kristensen hos Eiendomsmegler 1.

– Vi regner med å legge disse ut for salg i mars/april, sier han.

Njå frykter ikke at nedgangstider og et tøft boligmarked skal virke inn negativt. Han viser til gode erfaringer med salg av eksklusive leiligheter andre steder.

– Jeg ser ikke vekk fra at det vil komme nye prisrekorder. Det er også klare tegn på at boligmarkedet er på vei oppover igjen, sier han.

I tillegg til 55 leiligheter blir det restaurant og butikker på grunnplanet ut mot havnepromenaden.

Prisrekord
Når dette er sagt har det sannsynligvis allerede blitt satt prisrekord i det nye boligprosjektet. I følge Aftenbladet tegnet boligbyggeren Njål Østerhus så tidlig som i 2014 kontrakt på kjøp av en toppleilighet i prosjektet til rundt 20 millioner kroner. Avtalen ble gjort mens prosjektet var på tegnebrettet og det har vært flere forandringer i ettertid, men ifølge Odd-Are Njå står denne avtalen ennå ved lag.

Totalt 153.000 kvadratmeter landareal er avsatt til byutvikling i Havneparken der det også kommer et nytt rådhus. Totalt sett blir det snakk om 350 nye boenheter samt 20.000 kvadratmeter med handel og service og 76.000 kvadratmeter med kontor. I tillegg kommer det en havnepromenade.

Kilde: Sandnesposten

Les hele artikkelen på sandnesposten.no (krever abonnnement)
Sandnesposten, Havneparken

SISTE 5 SAKER

Det syder i Sandnes

Det syder i Sandnes

– Flytt hit, bli millionær!

– Flytt hit, bli millionær!

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr