Oester_Hus_14_

Lysning i et vanskelig marked!

14.04.2016 12:24

 Flere utbyggere har større aktivitet enn på lang tid. Østerhus solgte 30 boliger på 4 uker.

- Vi har solgt nærmere 30 boliger de siste 4 ukene. Dette kan tyde på at vi nå ser en lysning i markedet, sier Njål Østerhus. Han er konsernsjef og eier i Østerhus Gruppen som regner med å selge 220 boliger i år.

Konsernet solgte over 300 boliger når markedet var på topp. I år vil antallet trolig ligge på 220 i år. Han sier at første halvdel av fjoråret var bra. - Høsten var en kamp, sier han. Selv om salget øker, gir han uttrykk for at det fortsatt vil være en krevende bransje. Østerhus selger boliger over hele Nord-Jæren. Gjennomsnittsprisen er 3,9 millioner kroner, sier han.

I 2014 var omsetningen 1,5 milliarder, i 2015 var den 1,25 milliarder kroner og i 2016 er prognosene en omsetning på én milliard.

- Gode boliger på rett plass

- Vi er godt rustet til å være med på en oppgang i markedet, og har en organisasjon som gjør det mulig å bygge 350 boliger i året, sier Njål Østerhus.

- Vi har en god utvikling innenfor boligbygging, og har solgt jevnt hele tiden, selv om leilighetsmarkedet er noe tregere, sier daglig leder Oddgeir Eikeskog i Stolt Bolig. Han vil selge mellom 40 og 50 boliger i år. - Det gjelder å ha gode boliger på rett plass, sier han. Selskapet omsatte for 190 millioner kroner i fjor, og har et resultat før skatt på 17 millioner kroner.

Les hele saken på Aftenbladet.no (krever abonnement)

Last ned som PDF
 
Øster Hus, Aftenbladet.no

SISTE 5 SAKER

Det syder i Sandnes

Det syder i Sandnes

– Flytt hit, bli millionær!

– Flytt hit, bli millionær!

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr