raadhuset-nyttbilde4

Rådhuset skal bygges av Kruse Smith

09.01.2017 10:40

 Kruse Smith har levert det laveste tilbudet og får mest sannsynlig jobben med å bygge nytt rådhus i Havneparken i Sandnes.
Foto: Code of Practice Architechts

– Vi er godt fornøyde med de tilbudene vi har fått, og jeg synes dette ser bra ut. For oss har det vært viktig å få ut dette anbudet nå når tidene er som de er og at kan komme fort i gang. Et nytt rådhus vil være et lokomotiv for byutvikling og er også god motkonjunkturpolitikk. Det er en vinn-vinn-situasjon for alle, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak.

raadhuset-nyttbildeBystyret har tidligere redusert rammen for nytt rådhus fra 450 millioner til 390 millioner. Kalkyler i forkant av anbudsrunden har anslått kostnaden til 400 millioner. Både ordføreren og Sandnes Eiendomsselskap KF bekrefter at totalprisen ligger i nærheten av dette beløpet. Av dette utgjør byggekostnadene den største posten. I tillegg kommer blant annet kostnader til prosjektering, prosjektadministrasjon og inventar.

– Vi synes vi har truffet veldig bra med nivået på de kalkylene som er gjort, og jeg vil kalle det en innertier, sier daglig leder Torbjørn Sterri i Sandnes Eiendomsselskap KF.

Tre byggefirma leverte tilbud
– Jeg har akkurat fått vite at vi hadde det laveste tilbudet, og det var en god nyhet på en fredag. Det betyr mye og er en kjærkommen jobb for oss. Vi opplever at markedet er tøft, og dette vil bidra til å sikre sysselsetting framover, sier regiondirektør Rune Hognestad i Kruse Smith.
raadhuset-nyttbilde3
Oppstart i mars/april
Før den endelige kontrakten blir underskrevet skal saken behandles i styret i Sandnes Eiendomsselskap KF 19. januar og i bystyret i Sandnes 6. februar.

– Hvis bystyret godkjenner dette, blir det skrevet kontrakt i løpet av februar, og oppstart på byggeplass blir i mars/april, sier prosjektleder Jarle Angelsen i Sandnes Eiendomsselskap KF. Det nye rådhuset skal stå klart til bruk i desember 2018.


Les hele saken på Aftenbladet.no (krever abonnement)
 
Sandnes kommune, Kruse Smith

SISTE 5 SAKER

Det syder i Sandnes

Det syder i Sandnes

– Flytt hit, bli millionær!

– Flytt hit, bli millionær!

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr