JulieEgesgt

Spennende utviklingsplaner som vil løfte sentrum i byen

11.05.2016 18:16

 Planforslaget inneholder 72 leiligheter, butikklokaler på bakkeplan, kontorlokaler og eventuelt hotell. Bak prosjektet står Sandnes sentrumsutvikling AS som er eid investeringsselskapet North Bridge Management.
- Det er svært krevende å si noe om tidsperspektivet. Vi vil helst i gang så fort som mulig, men siden oljeprisen og eiendomsmarkedet er som det er, så er vår tese at det bør skje en trinnvis transformasjon av kvartalet, sier Utviklingsdirektør Hans Jacob Låhne i North Bridge Managment.

Allerede i 2009 forelå det ny reguleringsplan for området, men da kun med næring i det 5000 kvadratmeter store kvartalet. Nå håper selskapet også å få til en forsiktig boligandel som del av prosjektet.
sentrumsgaarden-julieege
Bilde: til venstre for prosjektet ligger Hotell Residence, i bakgrunn Amfi Vågen og parkeringshuset

Flere politikere har uttrykt begeistring for prosjektet - området har virkelig et behov for oppgradering, men bemerker samtidig også noe bekymring for at prosjektet ikke blir utviklet i sin helhet.
– De har lovet oss at dette ikke skal bli noe Ground zero, sier Inger-Lise Erga (Frp), leder av utvalg for byutvikling.

Arkitektkontoret Brandsberg-Dahl står for tegningene av det nye kvartalet. De tegnet også Bystasjonen, som ligger i nabokvartalet. Byggehøyden er satt til 22 meter, samme høyde som Bystasjonen.

- Planen er at Ivar Aasens gate som har blitt en veldig fin gågate gjennom Bystasjonen, skal strekke seg videre ned mot vårt kvartal og oppover mot Langgata. Når den er ferdig vil den bli unik i sitt slag, avslutter Låhne.

Les hele saken på Aftenbladet.no  (ekstern link)

Last ned PDF

Illustrasjon: Brandsberg Dahl Arkitekter
Sandnes kommune, Aftenbladet.no

SISTE 5 SAKER

Det syder i Sandnes

Det syder i Sandnes

– Flytt hit, bli millionær!

– Flytt hit, bli millionær!

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr