havneparken-plan17

Spenstige Havneparken

27.01.2017 10:58

 Høyhus på 78 meter, utendørs svømmebasseng på piren, sportsplass og 350 nye boliger skal gjøre Havneparken til byens nye perle. Men naboene er skeptiske.
Foto: Space Group

– Vi ser bare muligheter i Havneparken og har kjempetro på området. Dette kommer til å bli et attraktivt område for byens befolkning, beboere og for bedrifter, slår Helge Eggja fast. Han er regionsjef for Kruse Smith Eiendom i region Vest.

Sju byggetrinn med til sammen 20.000 kvadratmeter næring og 25.000 kvadratmeter bolig er på tegnebrettet.

– Det første byggetrinnet med 70 boliger langs sørfronten av havna blir lagt ut for salg i mai. Målet er å starte byggingen i løpet av året, forteller Eggja.

havneparken17-kruseGrøntområde utformet som en sjøeng, havnepromenade, utendørs svømmebasseng, bytorg, lekeplass og en stor sportsplass skal gjøre området levende og attraktivt både for beboere og turgåere.

Tirsdag holdt Sandnes kommune informasjonmøte for en gjeng engasjerte tilhørere.

21 etasjer
Flere i salen var skeptiske til et høyhus på 21. etasjer og 78 meter.

– Jeg synes dette ser høyt ut. Dere er ikke redde for å stenge ute byen for dem som kommer sjøvegen? undret en dame.

– All ny bebyggelse vil ta sol, men slik høyhuset er plassert, vil det gi minimalt med skygge for bebyggelsen rundt fordi skyggen hovedsaklig går ut i havet. Vi har ellers valgt en beskjeden høyde på 5–6 etasjer med flere inntrukne partier, forklarer prosjektleder Floire Nathanael Daub i Spacegroup.

Elvegata stengt for godt
Elvegata, som har vært en av de mest trafikkerte vegene inn til sentrum, er stengt på grunn av gravearbeid. Trolig blir den aldri åpnet igjen for vanlig

– Denne bydelen får den beste kollektivdekningen fordi den får et eget bussvegstopp, så her vil det være mindre behov for p-plasser, svarer Daub.

– Havneparken skal være bilfri, men det vil gå en tverrforbindelse fra Jernbanevegen over Elvegata og inn til parkeringshuset, forklarer Daub.

Kruse Smith synes det er vanskelig å spå når hele området er ferdig utbygd.

– Det er umulig å si, men vi håper og tror at Sandnes blir en attraktiv næringsadresse. Når vi er ferdig med de to første byggene, går vi gang med å detaljregulere de tre neste byggene. Høyhuset kommer i siste fase. Det er naturlig at vi bygger oss utover slik at de som først flytter inn ikke føler at de bor på en byggeplass, forklarer Eggja.

Etterspørselen i markedet avgjør når Havneparken er endelig utbygd.

Les hele saken på Aftenbladet.no (krever abonnement)
 
Kruse Smith, Aftenbladet.no, Havneparken

SISTE 5 SAKER

Det syder i Sandnes

Det syder i Sandnes

– Flytt hit, bli millionær!

– Flytt hit, bli millionær!

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr