ruten

Vil gjøre Ruten om til Central Park

02.02.2016 21:26

 Sandnes høyre vil bygge byens samlingspunkt, uavhengig av generasjoner og alder. Skal vi klare dette, sier de at vi må vi tenke stort og annerledes!
- Det er avgjørende at vi skaper intime møteplasser. Et sted som bringer innbyggerne sammen, uavhengig av generasjoner og alder. Skal vi klare dette, må vi tenke stort og annerledes. Det skal være byens samlingspunkt også utenom 17. mai og store konserter, sier Leiv Rune Mjølsnes (H) som har utarbeidet forslaget. Han er medlem av bystyret og utvalg for byutvikling.

- Hvorfor akkurat skøytebane?

- En skøytebane på vinteren vil kunne bli en slik intim møteplass. Noen vil delta aktivt på isen, og noen vil sitte med kaffekoppen og observere.

- Her kan besteforeldre ta med barnebarn, barna kan være på isen mens foreldre gjør unna sine innkjøp, og her kan det nyforelskede paret møtes på første date. En slik plass vil få opp temperaturen i byen, også på en kald dag i januar, mener Mjølsnes.

Dersom det blir skøytebane i sentrum av Sandnes, er det allerede flere storbyer, som New York, London og København, som har sentralt plasserte skøytebaner. Mjølsnes mener Sandnes bør se på disse for inspirasjon.

- Sandnes har en unik mulighet til å transformere kjedelig sentrum til levende sentrum, et sentrum som det både er godt å bo og jobbe i. Sentrum må bli et sted hvor vi trives og bygger byidentitet. Skrekkeksemplet er jo” Torget” i Stavanger. Her må Sandnes lære av feilene som Stavanger gjorde, mener Leiv Rune Mjølsnes.

Kommunaldirektør Kristin Barvik med ansvar for kultur og byutvikling,opplyser at målet er en ferdig plan mot slutten av 2016.

Les hele artikkelen på www.aftenbladet.no (ekstern link)

Foto: Carlo Allegri

PDF
Sandnes kommune, Aftenbladet.no

SISTE 5 SAKER

Det syder i Sandnes

Det syder i Sandnes

– Flytt hit, bli millionær!

– Flytt hit, bli millionær!

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr