VaratunparkenJacob

Vinnerutkastet for utbygging av Varatunparken ble levert av en Varatun-danske

08.05.2016 20:50

 Cobe arkitekter og Jaja Architects med Varatun-gutten Jacob Christensen i spissen, trakk det lengste strået i arkitektkonkurransen. Nå skal det bli boliger for unge gauker iløpet av 6-7 år.
1000 boliger skal få plass på det 160 mål store området, men det aller meste blir liggende igjen som opparbeidet park og friområde dersom vinnerutkastet i plan- og designkonkurransen blir tatt til følge.

        Les også: 1000 boliger på bossplass

- Vi har designet et område som beholder parkdraget fra Ormaskogen og Sandnes Idrettspark til Rundeskogen, ja, faktisk vil Sandnes by få et parkdrag fra Ganddal til Rundeskogen og videre nesten til Forus travbane, mener Jakob Steen Christensen.

Steen Christensen er halvt norsk og halvt dansk, og han har et spesielt nært forhold til Varatun bossplass.

- Jeg er faktisk vokst opp i et lite rødt hus i Dyre Vaas vei, like inntil Varatun bossplass. Det har vært en stor, mental barriere å gå inn i området, men skissene viser at Sandnes her kan få unikt område, en del av byen som vil få forbindelseslinjer i alle retninger ved sykkel- og gangstier, mener arkitekten.

varatunparken-oversikt

Varatun-dansken presenterte planforslaget sammen med arkitekt Mads Birgens i Code Arkitekter. Begge fremhevet tanken om å legge de 1000 boligene langs Dyre Vaas vei for ikke å stykke opp det svære området som blir parkanlegg.

      Les også: Hele 31 arkitektkontor ønsket å være med i konkurransen  (ekstern link)

Kommunale Sandnes Tomteselskap har tatt på seg ansvaret for å utvikle Varatun-området og ser for seg at prosjektet blir utviklet og utbygget sammen med private aktører. Byggestart er estimert i 2021–2022

Les hele saken på Aftenbladet.no

Last ned PDF

Foto: Egil Ø. Nærland
Sandnes tomteselskap, Sandnes kommune, Aftenbladet.no

SISTE 5 SAKER

Det syder i Sandnes

Det syder i Sandnes

– Flytt hit, bli millionær!

– Flytt hit, bli millionær!

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr