Vinterland%203

Vinterland i Sandnes

07.12.2021

 Vinterland i Sandnes byr på fantastisk vinterstemning, gøy på isen, pariserhjul, karusell, salgsboder, lysstemning, underholdning, aktiviteter og mye mer på Ruten fra 27. november 2021.
Det er første gang Vinterland i Sandnes blir arrangert. Sandnes sentrum håper arrangementet vil sette Sandnes på kartet, være til stor glede for innbyggerne i Sandnes og besøkende, samt svært viktig for næringslivet i Sandnes sentrum. Både spisesteder, butikker og andre næringsdrivende vil ha positive ringvirkninger av Vinterland i sentrum. Julehandelen er ekstrem viktig for næringsdrivende og med Vinterland i Sandnes vil det lokale næringslivet få et konkurransefortrinn i regionen. Sandnes sentrum ønsker at sentrum skal bli en møteplass med aktivitet og handel.
 
Hvorfor Vinterland
Drømmen om et julemarked i sentrum startet i 2019. Men det var først i 2020, da Sandnes kommune fikk corona-midler til aktiviteter, at Vinterland ideen så dagens lys. Etter mange runder med søking om støtte, møter med sponsorer og fram og tilbake med karuseller, boder og pariserhjul, falt alle brikkene på plass. Bodene er bygget ved Sandnes Pro-Service og satt opp av elever ved Gand videregående skole.
 
Lokale utstillere selger alt fra håndlagede julekuler til lokal sjokolade. Det er grilling av pølser på bålpanne. Vinterlys. Smultringer. Kommunen har investert i isbane. Pariserhjulet kommer fra julemarkedet i Bergen og ble ledig da Festplassen brukes til massevaksinering. Ansiktsmaling, konsertserie med lokale korps og kor, konkurranser og premier. For første gang ble julegrana tent på Ruten, midt i Vinterland.
 
Foto: Rune Helliesen/Sandnes sentrum AS
Vinterland%204


Konsept
Inspirasjonen til julemarkedet er heller vinter enn jul. Det er det flere grunner til. Sandnes sentrum ønsket et unikt konsept, da vi ikke er i konkurranse med andre julemarkeder, men ønsker å gi besøkende en ny opplevelse i tillegg. 
På andre julemarkeder er ofte bodene røde eller brune, men hos Vinterland er de hvite. Det meste er Vintertema, både isbjørnskulpturer, nordlys og isbane. Det skulle passe inn i ringen og utformingen av Nye Ruten.
 
Vinterland hadde ikke eksistert uten støtte fra Sandnes kommune, Den gule banken, Sandnes Sparebank, Amfi Vågen, Bystasjonen, Sandnesposten, Elveparken og Jæren Kulde. Vinterland har også svært mange gode samarbeidspartnere og vi er stolt over at Vinterland er et stort samarbeid mellom flere aktører i byen.

Foto: Rune Helliesen/Sandnes sentrum AS
Vinterland%206

SISTE 5 SAKER

Det syder i Sandnes

Det syder i Sandnes

– Flytt hit, bli millionær!

– Flytt hit, bli millionær!

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr