DJI_0005-1200px

Derfor samarbeider vi med Gaselle-kåringen 2020

25.10.2020 15:00

 Når Dagens Næringsliv skal kåre landets mest fremgangsrike bedrifter i det helt spesielle året 2020, er det i samarbeid med Sandneslauget, Sandnes Sparebank og Sandnes kommune.
– Sandnes er et godt sted å etablere og drive næringsvirksomhet. Det vil vi at enda flere skal få opp øynene for, sier Odd Langhelle, daglig leder i Axelar og bidragsyter i Sandneslauget.
 
– Mye å by på
Langhelle og resten av samarbeidsgruppen jobber aktivt med å fremme Sandnes som en foretrukken næringsadresse. Rollen som samarbeidspartner for Gaselle-kåringen 2020 er et viktig tiltak i dette arbeidet.
 
– Sandnes har mye å by på. Vi har kompetansen, infrastrukturen, byutviklingen og friluftsområdene som er viktige for bedrifter når de enten skal utvide sitt område eller etablere nytt, sier Langhelle, som understreker at byen har opplevd store endringer de siste årene.
 
– Innbyggertallet har passert 80.000, men like viktig er utviklingen som er blitt gjort i sentrum med utviklingen av Havneparken, et levende og sosial sentrum med rådhusplassen og Ruten-parken, men også idrettsarenaer som nye Sandnes stadion og rulleskiarenaen Sandnes Sparebank Arena. Det har skjedd mye, og mye skal skje fremover.
 
Gaseller passer inn
Dagens Næringsliv har kåret gasellebedrifter siden 2003. Noen av kriteriene er at bedriftene må ha hatt en omsetning på en million kroner første år, de må ha unngått negativ vekst og minst ha doblet omsetningen over fire år.
 
– Jeg er svært glad for at Sandnes får være vertskommune for kåring av gasellebedrifter. Dette er en type bedrifter som passer godt inn i kommunens langsiktige næringslivssatsing, sier ordfører Stanley Wirak.
 
Fremmer etablering
En av dem som kjenner bedriftene i Sandnes godt, er byens egen bank – Sandnes Sparebank. De har vært en sentral del av bedrifters og privatpersoners daglige liv i generasjoner.
 
– Hver dag er banken med å støtte prosjekter som fremmer det å bo og virke i byen. Det er viktig for oss å også støtte tiltak som fremmer etableringen av nye bedrifter i Sandnes. Derfor er vi med på dette prosjektet, sier administrerende direktør Trine Stangeland.
 

Utdeling 13. januar

Samfunnssituasjonen med Covid-19 gjør at utdelingene blir litt annerledes enn tidligere år, med digitale regionale konferanser flere steder i Norge. Sandnes er den eneste byen der det blir både digital og fysisk kåring. Denne går av stabelen 13. januar 2021 og vil kåre vinnere i Rogaland og Vestland fylke.  
 
Hovedkåringen avholdes i Oslo. De andre to samarbeidspartnerne for Gaselle-kåringen 2020 er Azets og Grant Thornton.
 
Skjermbilde%202020-11-08%20kl_%2017_47_16

SISTE 5 SAKER

Det syder i Sandnes

Det syder i Sandnes

– Flytt hit, bli millionær!

– Flytt hit, bli millionær!

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr