SJOBADET

Utendørs svømmebasseng i gjestehavnen

28.10.2020 10:00

 Utendørs svømming midtvinters – uten å fryse? Det kan bli en realitet i Sandnes, der et oppvarmet ferskvannsbasseng i gjestehavnen planlegges å stå klart våren 2022.
Det er grått og kaldt ved Sandnes gjestehavn denne høstdagen. Et par stokkender er de eneste som har våget seg ut i det våte element. Men om få år kan situasjonen se annerledes ut.
 
God beliggenhet
– Sjøbadet vil få et 25 meters oppvarmet svømmebasseng, barnebasseng, garderobeanlegg og badstue, sier Havnesjef Thor Thingbø i Sandnes Havn KF. 
 
Sandnes Havn skal bevilge 30 millioner kroner til bygging av sjøbadet. Målet er å øke engasjementet rundt havnen og skape aktivitet, forteller havnesjefen.
 
– Den sørvendte beliggenheten er god i forhold til vær og klima. Det er også en sentral plassering med kort avstand til tog og buss, sånn at det blir enkelt for turister og innbyggere i bydeler utenfor sentrum å besøke anlegget.
 dsc 7122
Politisk behandling
Målet er at bassenget står klart våren 2022.
 
– Den politiske behandlingen skjer i desember. Blir sjøbadet endelig godkjent der, vil vi sette i gang realisering med aktuelle leverandører, sier Thingbø som understreker at midlene ikke tas fra kommunekassen.
 
– Selv om Sandnes Havn er et kommunalt foretak, har vi midler til havnedrift som ikke uten videre kan omdisponeres til andre formål. Kommunen har ansvar for mange andre viktige oppgaver, men sjøbadet er ikke i direkte konkurranse med disse.
 
– Det er viktig å få frem at bassenget også vil få billettinntekter og at det er innenfor rekkevidde å få en drift som går i balanse, sier Thingbø.
 
Inspirert av Arendal
I Stavanger-regionen er Gamlingen et kjent og populært oppvarmet utendørsanlegg. Anlegget i Sandnes vil ha mange likheter, bortsett fra at bassengene vil være en flytende konstruksjon i havnen.
 
– Vi har latt oss inspirere av Arendal, som har et flytende oppvarmet basseng i gjestehavnen. Det er en spennende måte å utnytte sjøen på, helt uten grunnarbeid. Siden bassenget er flytende er det også relativt enkelt å flytte det til ny lokasjon i sentrum hvis det anses hensiktsmessig, sier Thingbø.

Sjøbadet vil støtte oppunder de betydelige investeringene som blir gjort i Havneparken og Sandnes sentrum av både private investorer og Sandnes kommune.

 

SISTE 5 SAKER

Det syder i Sandnes

Det syder i Sandnes

– Flytt hit, bli millionær!

– Flytt hit, bli millionær!

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Havremøllens hemmelighet: Maler seg til suksess

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Rørleggerbedriften som ble milliardbutikk

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr

Fra hobbyprosjekt til veksteventyr